Informe de la nostra activitat al districte a partir de l’1 de maig

20160521_115022
L’alberg juvenil del carrer Blai/Salvà, una mostra més de la turistificació dels barris.

Ja us podeu descarregar el darrer informe de l’activitat del conseller i la consellera de CUP Capgirem Barcelona a Sants-Montjuïc.

En el terreny institucional, hem assistit al consell plenari de districte del 5 de maig, i també hem estat presents a l’audiència pública del dia 12. També hem estat al consell d’economia, empresa i ocupació, l’únic consell sectorial que s’ha fet aquest mes. No hi ha hagut consells de barri, però sí una reunió per escollir els noms que s’han dut a votació popular pels jardins sobre el calaix i decidir el mecanisme d’aquesta votació.

També assistim a l’acte contra LGTBIfòbia al districte i a la posterior concentració, a la qual també hi ha estat la regidora de la CUP Capgirem Barcelona Maria Rovira.

Aquest mes s’ha aprovat el Pla d’Usos del Poble-­sec; n’hem valorat els pros i els contra, i finalment com a CUP no hem volgut posar-hi obstacles pel que representa d’una mínima protecció per a aquest barri, però ens hi hem abstingut perquè malgrat tot té moltes mancances que caldrà treballar molt des del veïnat.

La gentrificació i el turisme ens preocupen cada cop més, i per això hem estat presents a la  manifestació pels carrers del Poble­-sec per denunciar que volen obrir un hostal d’estudiants al carrer Blai.

La defensa de l’ensenyament públic és un dels nostres objectius, i per això hem parlat amb l’Assemblea Groga de Sants i hem assistit a la reunió que ha fet al districte el comissionat d’ensenyament. Sabem que hi ha diferents problemàtiques educatives que afecten els nostres barris i hi estarem a sobre. També hem anat a la concentració per la ILP per l’Educació Pública davant el Parlament.

La sanitat pública és un dels altres eixos de treball nostres. Per això hem continuat acompanyant la Plataforma per la Defensa del CAP Numància, que ha anat a portar al departament de Salut les gairebé 7.400 signatures recollides. Actualment, el nostre grup de sanitat està treballant en la nova campanya “Fora privada de la pública”.

La contaminació també ens preocupa, i amb el nostre grup de medi ambient vam preparar la proposició sobre mesurament de partícules PM2,5 que vam presentar i va ser aprovada al plenari. Arrel d’això, vam poder fer una visita al Port, un lloc que per la seva proximitat als nostres barris en pot condicionar molt la qualitat medioambiental. Ja us anirem informant de les gestions.

Agendaapartir1maig.pdf

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s