Informe de la nostra activitat al districte al mes d’abril

Ja us podeu descarregar l’informe del mes d’abril de l’activitat de les conselleres de CUP Capgirem Barcelona a Sants-Montjuïc.

Aquest mes, s’incorpora a la tasca institucional una nova consellera, la Yashira, que substitueix el Xavier Queralt. A l’assemblea del dia 5, la companya Yashira ha estat votada per unanimitat, de manera que ara som dels pocs districtes de Barcelona on un mateix grup municipal té dues dones de conselleres.

Activitat institucional d’abril: hem anat a una reunió de portaveus sobre el pla d’usos del triangle de Sants-Hostafrancs, a les comissions de seguiment extraordinàries de Font de la Guatlla, de la Bordeta, de Sants i Sants-Badal i de la Marina i al consell escolar de districte. La darrera setmana de mes hi havia previst de fer la junta de portaveus, però s’ha ajornat al 4 de maig.

També hem assistit a dos actes molt remarcables, pel que tenen de reconeixement a la vida dels barris, a la seva història i les seves lluites:  a la presentació de l’exposició ‘Els barris de barraques a Montjuïc, Sants i les Corts‘, i a l’acte d’inauguració de l’exposició ‘Nosaltres no som d’aquest món’  a la biblioteca Francesc Candel. També hem anat a l’acte de presentació del projecte ‘Som la Marina‘.

I als barris, cada cop és més evident l’expulsió del veïnat per la gentrificació i el turisme i augmenten els problemes d’habitatge. Al Poble-sec, el veïnat s’està autoorganitzant per defensar-se.

Mentrestant, el preu de l’habitatge no para de créixer, els pisos turístics continuen descontrolats  i es produeixen desnonaments, que a vegades no tenen la resposta que haurien de trobar a l’Oficina d’Habitatge: viure en un local i no en un pis, per exemple, pot representar no tenir accés al protocol de la taula d’emergència. A aquests i a altres casos hi està donant suport l’assemblea que es reuneix cada diumenge a la tarda davant del bloc ocupat de la Bordeta.

I finalment, dir que continua la lluita de familiars de la residència Mossèn Vidal, al barri de la Bordeta per defensar els seus drets. La Generalitat posa aquesta i altres residències en mans privades, i de moment se’n desentén de les reclamacions de les famílies. Aquesta gestió privada s’ha traduït en la mala atenció de les àvies i els avis. Per això els estem donant tot el suport des de la CUP que calgui, també de d’altres districtes on passa el mateix. Les famílies de moment estan recollint signatures.

Agendaapartir1dabril.pdf

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.