Les places de P3 a escoles públiques de Sants

Creuen que caldria augmentar l’oferta de places de P3 a les escoles públiques de Sants per garantir la demanda de les famílies?

El cert és que a tot el districte, i no només a Sants, ha augmentat molt la demanda de centres públics enfront dels concertats i privats. I això és una bona notícia.

Malgrat que les retallades en educació han castigat molt més l’escola pública que la concertada, el prestigi de l’ensenyament públic no només es manté sinó que augmenta. I això és gràcies a l’esforç d’un professorat que ha patit i pateix també les retallades.

El que ha passat aquest any és que moltes famílies de Sants no han trobat plaça a P3 al centre que havien triat. I tot que sembla que se’ls ha ofert escola al mateix districte, és evident que alguna cosa falla si al mateix barri no hi ha lloc. Perquè una de les característiques d’una bona escola hauria de ser la proximitat al lloc on es viu.

Aquestes demandes de les famílies s’han d’escoltar i s’hi ha de buscar una solució. I l’augment de ràtio per classe no seria la millor, si és té en compte que en gran part de la comunitat educativa està demanant justament el contrari, és a dir, la reducció de ràtios.

Només una bona planificació de les necessitats educatives, des de la perspectiva de l’equitat educativa i social, evitarà situacions com la que s’ha produït aquest any als P3 de Sants.

Un cop més diem que cal un mapa escolar del districte. Per saber les necessitats que hi ha ara i també per fer una previsió de les necessitats dels propers cursos.

Aquest mapa escolar i aquesta planificació hauria d’evitar que hi hagi centres menys sol·licitats perquè tinguin molt d’alumnat amb necessitats educatives especials o amb situació social desafavorida, al mateix temps que n’hi ha d’altres que concentren tota la demanda. No es pot tancar els ulls davant d’això. L’escola pública és bàsica per tenir una societat cohesionada i equilibrada.

La República Catalana que estem construint ha de tenir com a model una escola pública que no segregui ni discrimini, una escola laica, pública, de qualitat, catalana i de proximitat. Tal i com era aquella escola pública de la Segona República, que va fer que Catalunya fos un país capdavanter en la pedagogia fins que va arribar l’alçament feixista del 1936 i la foscor del franquisme.

L’opinió de la consellera de CUP Capgirem a “Sants-Montjuïc al dia”, el programa d’informació local de Sants 3 Ràdio on es pregunta a les conselleres i els consellers del districte sobre temes d’actualitat dels nostres barris.)

Ho podeu escoltar a partir del minut 6:o2:
Descarregar l’àudio

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.