Mesures per reduir el nombre persones sense llar

(Foto: Arrels Fundació)

Què opina el seu grup municipal sobre les mesures públiques per reduir el nombre persones sense llar?

Com sabem pel darrer recompte, el nombre de persones que dormen al carrer a Barcelona ha crescut, i encara més al nostre districte. Però aquest augment de sensellarisme es produeix també en altres ciutats d’Europa, de manera que no és un fenomen “local”.

Tot i que una persona pot arribar a dormir al carrer per diversos motius, i que en alguns casos hi ha raons personals específiques, el cert és que l’augment del sensellarisme és una conseqüència més de les polítiques capitalistes, que cada cop exclouen més persones del sistema.

Estem d’acord que les administracions públiques han de posar tots els recursos que tenen a l’abast per afrontar aquesta realitat, i en aquest sentit el Pla de lluita contra el sensellarisme de Barcelona és una bona mesura. De tota manera, no n’hi ha prou, perquè manquen per exemple habitatges socials per donar sortida a tots els casos.

Cal dir que una de les coses bones d’aquesta mesura és la voluntat de canviar la percepció social del sensellarisme, i esvair els prejudicis en relació a les persones sense llar, que per sobre de tot pateixen la pobresa i l’exclusió social.

Però mentre es mantinguin injustícies com la vulneració del dret a l’habitatge, la precarietat labora i la desprotecció de les persones immigrants, des dels serveis socials només es podran anar fent pegats, malgrat totes les bones intencions. El problema és estructural.

(L’opinió de la consellera de CUP Capgirem a “Sants-Montjuïc al dia”, el programa d’informació local de Sants 3 Ràdio on es pregunta a les conselleres i els consellers del districte sobre temes d’actualitat dels nostres barris.)

Ho podeu escoltar a partir del minut 6:59:

Descarregar l’àudio

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.