Els resultats del darrer baròmetre municipal

Com valoren els resultats del darrer baròmetre municipal, pel que fa al Govern i per als resultats del seu grup, i que una de les principals preocupacions a Sants sigui el turisme?

Segons aquest baròmetre, si demà hi hagués eleccions, BeC tornaria a guanyar. Però és que les eleccions no són demà, i en dos anys poden passar moltes coses.

Com a grup municipal, els resultats que ens dóna el Baròmetre no ens neguitegen. No som perfectes, però del que no se’ns pot acusar és de posicionaments i funcionaments que no són coherents amb allò que la CUP Capgirem va dir al seu programa electoral.

BeC es va presentar les eleccions com una força del canvi, prometia un altre model de ciutat i criticava les “castes”. I ara el seu soci al Govern és el PSC, un dels principals creadors del model de turisme i de ciutat que patim. No calia el Baròmetre per saber que els barris s’estan convertint en parcs temàtics. El PEUAT ha arribat tard i s’ha quedat curt. Nosaltres ja ho vam avisar. És clar, que el turisme és una preocupació molt gran.

Com la CUP, fa dos anys BeC va entrar a Barcelona per primer cop. Es van trobar, com la CUP, un Ajuntament amb un engranatge institucional i unes maneres de fer viciades, des del centralisme de la Casa Gran fins al paper dels lobbies. La realitat és més dura del que pensàvem. Però a BeC no li venia de nou, perquè els seus amics d’ICV la coneixien molt bé.

De moment el Govern de BEC/PSC promet molt, però ja veurem com acabarà tot d’aquí dos anys, i quina serà l’opinió de la gent d’aquest Govern municipal. Perquè després de dos anys de govern, als barris continuen havent-hi molts temes per resoldre: processos participatius que s’allarguen en el temps, plans d’equipaments pendents, unes normes de participació que no sabem per què acabaran servint…

L’Ajuntament no ho pot resoldre tot, però no s’hi val que passin sempre la pilota a altres administracions. Per exemple, la gestió de l’emergència habitacional no l’estan fent com caldria: la taula d’habitatge de Barcelona no inclou les persones que viuen en un lloc sense cèl·lula d’habitabilitat, com és el cas del darrer desnonament al barri.

Un altre tema és com han presentat la xarxa ortogonal de busos, sense atendre les necessitats de la gent, perquè si no arriba a ser per les mobilitzacions que s’han fet a la Marina i a la Bordeta, s’haguessin suprimit les línies 91 i 37. Al Poble-sec i a la Font de la Guatlla, on han fet menys soroll, segurament no tindran tanta sort amb les seves línies de bus. Amb tema de mobilitat, BeC segueix les indicacions de TMB, que amb la seva prepotència té la responsabilitat de provocar una vaga al metro de Barcelona que patim la gent que agafem el metro i les persones que hi treballen, no pas els directius de TMB.

Per això i per altres coses, veurem com acaba el mandat de BeC. Tristament, podrien acabar decebent moltes de les persones que els van votar. I també tristament, podrien acabar essent responsables d’haver desmobilitzat el carrer. Com va passar amb els primers governs d’esquerres de després del franquisme. La història es repeteix.

Ho podeu escoltar a partir del minut 6:20:

Descarregar l’àudio

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.